Apple en ‘Les cinemas Gaumont Pathé’ lanceren contactloze bioscoopkaartjes met onepoint

Contact

pathe apple onepoint

NFC-technologie

Apple en ‘Les cinemas Gaumont Pathé’ lanceren contactloze bioscoopkaartjes met onepoint

Onepoint werkt samen met Les cinémas Pathé Gaumont (een Franse bioscoopketen van Pathé) om een 100% digitale en unieke ervaring te creëren voor hun klanten.

Onepoint heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van een contactloos bioscoopkaartje op basis van NFC-technologie met behulp van het Apple Pay-betaalsysteem en het digitale portfolio van Apple; Apple Wallet.

De samenwerking tussen Les cinémas Pathé Gaumont en Apple moet de toegang tot de zalen vergemakkelijken, aangezien bijna de helft van de 45 miljoen verkochte tickets in Frankrijk online worden verkocht.

De bioscoopbezoekers hoeven niet langer op zoek naar hun e-ticket, een specifieke app, een QR-code in te dienen – of soms af te drukken – of zelfs hun smartphone te ontgrendelen. Wanneer de filmtijd nadert, wordt het e-ticket automatisch weergegeven op het scherm van hun iPhones of Apple horloges, die de bezoekers voor een speciale lezer moeten plaatsen.

Maar dit is nog maar het begin. Dankzij de Apple Pay-technologie wordt het betalen met een creditcard vergemakkelijkt en is het niet langer nodig om een creditcardnummer in te voeren, terwijl tegelijkertijd een hoog veiligheidsniveau wordt gegarandeerd.