Hoe kan je een aangepaste achtergrondafbeelding instellen in Microsoft Teams?

Contact

Background effects

Hoe kan je een aangepaste achtergrondafbeelding instellen in Microsoft Teams?

Microsoft is gestart met het uitrollen van de functie ‘Background Effects’ in Microsoft Teams om gebruikers te voorzien van een virtuele achtergrond. Met deze functie kunnen gebruikers van Microsoft Teams hun achtergrondfoto veranderen in Video Chat.

Standaard afbeeldingen
Microsoft heeft een aantal standaard afbeeldingen toegevoegd. Zo kan je kiezen tussen rustige thuiswerkplekken of ga voor een legolandschap. Deze functie is beschikbaar wanneer je een Video Chat start. Klik op *** en ga vervolgens naar ‘Show Background Effect’. Er verschijnen een aantal standaard afbeeldingen die Microsoft heeft toegevoegd. Ontzettend handig, wanneer je niet beschikt over een rustige thuiswerkplek.

Eigen afbeeldingen
Echter geeft Microsoft ook de optie om je eigen foto’s in te stellen als achtergrond. Zo kan je bijvoorbeeld een foto van je kantoorruimte toevoegen, waardoor je relaties tóch een indruk krijgen van je werkplek. Hoe je dat doet, leggen wij uit in onderstaande stappen.

1. Kopieer de link in je zoekbalk
Kopieer %APPDATA%\Microsoft\Teams\Backgrounds in de zoekbalk van je device.

2. Klik op de map
Klik op de map, zoals te zien is in het voorbeeld.

3. Open de map ‘uploads’
Open de map ‘uploads’ en kopieer de afbeelding hierin die jij als achtergrond in Teams in wil stellen. Let wel op dat je een ‘jpeg’ bestand uploadt.

4. Open Teams
Open Microsoft Teams en ga naar ‘show background effects’. Hierin worden nu ook je eigen afbeeldingen getoond!

Wij gaan voor een kantoor impressie! Wil je een virtuele rondleiding in Microsoft Teams? Meld je dan aan voor onze live sessie Microsoft Teams & Office 365 via deze link.