Gelijkheid & Pluriformiteit

Contact

bedrijfscultuur

onepoint cultuur

Gelijkheid & Pluriformiteit

Binnen een organisatie die vrij is van hiërarchieën en zich vrij maakt voor positieve energie en talent, zet onepoint de mens in het middelpunt van de organisatie. In oktober 2018 is de commissie “Gelijkheid & Pluriformiteit” ontstaan met de aanstelling van Loubna Méliane als leader.

“We laten iedere mening tellen in een co-constructieproces: we betrekken al onze medewerkers in het hart van deze denkwijze en laat iedereen mee vormgeven aan onze collectieve identiteit.”

Deze denkwijze heeft logischerwijs geleid tot de meer omvatte en open term ‘pluriformiteit’ in tegenstelling tot de term die verwijst naar ‘diversiteit’. “Zonder pluriformiteit is er geen gelijkheid en zonder gelijkheid is er geen pluriformiteit, vervolgt Loubna.” Dit onderwerp is voor onepoint enorm belangrijk, mede omdat één van onze fundamentele waarden openheid is. Iedereen moet zijn plek kunnen vinden binnen een collectieve entiteit.

Tegenwoordig is het onmogelijk om de problemen in de wereld buiten onze kantoordeuren te plaatsen. Onepoint wil iedere medewerker kunnen beschermen en hen te laten groeien, ontwikkelen en al deze talenten moeten gehoord worden.

Drie sleutelbegrippen
Onze ‘Gelijkheid & Pluriformiteit aanpak’ is gebaseerd op drie sleutelbegrippen die door iedereen worden ondersteund

1.Verantwoordelijkheid
2.Toewijding
3.Keuze

Het plaatst gelijkheid & pluriformiteit als fundamentele waarden voor iedereen bovenaan: Het creëren en behouden van een omgeving die bijdraagt aan de uitwisseling en uiting van alle talenten.

Hiervoor zijn vier werkdomeinen in gang gezet

 • Gezamenlijk bouwen: Door alle medewerkers te vragen om de werkdomeinen te identificeren en de aandachtspunten inzichtelijk te maken.
 • Bewustwording en ondersteuning bevorderen: Door bewustwording van medewerkers, training en ontwikkeling van leiderschapsvaardigheden.
 • Verklaren en zichtbaar maken: Door het delen van verhalen en ervaringen.
 • Overeenkomsten en certificering: Het versterken van de sociale discussie en bestaande bedrijfsafspraken.

Binnen het co-constructie proces zijn medewerkers gemotiveerd en betrokken bij specifieke workshops met de ambitie om deze onderwerpen in eigen hand te nemen.

Er zijn negen workshops opgericht

 • Sponsoring/leiderschap: een ervaren medewerker begeleidt een andere medewerker om hem/haar te helpen bij de voortgang van zijn of haar carrière. Er wordt veel aandacht gegeven aan de medewerkers in dit proces.
 • Vragenlijst: inventarisatie van de huidige situatie met betrekking tot de perceptie van discriminatie, gevoelens op het werk en relaties met collega’s.
 • Bewustmakingscampagne: uitvoering van een bewustzijnscampagne over stereotypen en vooroordelen op nationaal niveau.
 • Coaching: implementatie van gerichte coachingsmodules voor vrouwen.
 • LGBTQ+: verbintenis met de LGBTQ+ community en het organiseren van een internationale dag tegen Homofobie en Transfobie.
 • Schoolrelaties: het ontwikkelen van schoolrelaties en partnerschappen met verenigingen die gelijke kansen bevorderen door het stimuleren van beroepen van met name de jongsten en meisjes en zo de vervrouwelijking van IT stimuleren.
 • Gelijke kansen voor mensen met een handicap: communicatie en bewustzijnscampagnes voor het behoud van banen en een integratie- en beroepsopleidingsplan voor personen met een handicap uit te voeren.
 • Netwerken: totstandbrenging van partners die zich inzetten van professionele integratie van vrouwen in digitale beroepen en voor gelijke kansen voor iedereen.
 • Opleiding: implementatie van een specifiek opleidings- en preventiebeleid.

Onepoint heeft altijd gepleit voor bevordering van pluriformiteit en openheid door onze medewerkers te stimuleren zichzelf te ontwikkelen, zich vrij te voelen en zich te ontplooien. Met deze missie hopen we dat gelijkheid en pluriformiteit wordt overgebracht van medewerker op medewerker, maar ook buiten de muren van onepoint.

Herken jij jezelf in de deze cultuur en wil jij hier onderdeel van zijn? Bekijk onze vacatures en kom langs op ons kantoor in Amsterdam.