Onepoint als multi-vendor Cloud supplier

Ontdek meer

Multi-vendor Cloud supplier

Onepoint als multi-vendor Cloud supplier

Bij een succesvolle Cloud migratie staat dienstverlening centraal. Onepoint is een onafhankelijke multi-vendor Cloud supplier en biedt sinds kort ook Oracle Cloud aan bij haar klanten.  

Onepoint is een volledig onafhankelijk service integrator en helpt organisaties bij het stimuleren van innovatie en bedrijfstransformatie door de wendbaarheid te vergroten en de IT-complexiteit te verminderen. Om iedere organisatie van dienst te kunnen zijn met de migratie naar de Cloud biedt onepoint naast onze eigen Onepoint Cloud, AWS, Office 365 en Azure nu ook Oracle Cloud aan.

De klant staat bij ons centraal. Doordat onepoint een onafhankelijke Cloud supplier is, kijken onze experts naar wat voor de klant het beste werkt. Daarnaast biedt onepoint hybride oplossingen, waardoor onze gebruikers kunnen profiteren van de voordelen van meerdere clouds tegelijk.

Waarom naar de Cloud?

Waar organisaties vroeger investeerden in het aanpassen of uitbreiden van de huidige omgeving, zien tegenwoordig steeds meer bedrijven de voordelen van een migratie naar de Cloud. Hieronder worden enkele voordelen van een migratie naar de Cloud gegeven.

  • Kostenbesparing – De voornaamste reden om over te stappen naar de Cloud is kostenbesparing. Investeren in eigen dataservers is niet meer nodig en de aanschaf van dure computers is ook verleden tijd. Daarnaast zijn Clouddiensten schaalbaar, waardoor je als organisatie alleen betaalt voor de opslag die je daadwerkelijk gebruikt.
  • Flexibiliteit – Alle processen blijven online draaien waardoor medewerkers meer flexibiliteit ervaren. Data en toepassingen zijn overal toegankelijk, waardoor een thuiswerkdag geen probleem meer hoeft te zijn.
  • Veiligheid – Waar data eerst werd opgeslagen op laptops wordt data na een Cloud migratie ondergebracht in een beveiligd datacenter waar de Cloud servers draaien. Zowel de datacenters als de servers zijn optimaal beveiligd waardoor kwaadwillenden niet snel een poging zullen doen om in te breken in dit systeem.
  • Softwarelicenties – Cloud oplossingen bieden de mogelijkheid om ook softwarelicenties als dienst af te nemen. Het up-to-date houden van softwarelicenties wordt daarmee uitgevoerd door de Cloud dienstverlener. Naast tijd worden ook hierbij kosten bespaart aangezien eigen opgeleid personeel hier niet meer voor nodig is.

Waarom de Oracle Cloud?

Iedere organisatie heeft een voorkeur om voor een Cloud supplier te kiezen. Vaak heeft het te maken met hoe makkelijke bestaande systemen of applicaties geïntegreerd kunnen worden op een Cloud-omgeving.

Waarom hebben organisaties voor de Oracle Cloud gekozen?

  • Snel – Oracle Database kan snel worden geïnitialiseerd voor maximaal beschikbare en schaalbare configuraties en is in slechts enkele minuten gereed voor gebruik.
  • Eenvoudig – Laat het beheer van Oracle Database volledig over aan Oracle, of doe het zelf met de eenvoudige ingebouwde automatiseringsfunctie. Deze service biedt ondersteuning voor moderne en flexibele ontwikkeling met RESTful-API’s voor snel, geautomatiseerd en herhaald gebruik.
  • Flexibel – Voeg op aanvraag capaciteit toe en schaal de werklasten van de OLTP-systemen en uw datawarehouse wanneer uw bedrijf groeit van startup naar een grote onderneming.
  • Keuze – Optimaliseer uw kosten in een pay-per-use-model door middel van gedeelde, dedicated, gevirtualiseerde en bare metal (binnenkort beschikbaar) resources.
  • Veilig – De beveiliging van Oracle Cloud biedt bescherming voor de gehele levenscyclus van gegevens, zowel tijdens het laden als tijdens de opslag in de cloud. Voor controle- en beheer-doeleinden wordt de toegang tot de database voortdurend bewaakt en geregistreerd.