Een perfecte start van je carrière: Als Young ICT Professional werken in de detachering

Contact

Young ICT Professional

Een perfecte start van je carrière: Als Young ICT Professional werken in de detachering

Bijna twee maanden geleden startte Mitchel Straathof, Young Professional bij onepoint, bij het Managed Services team van één van onze toonaangevende opdrachtgevers. Wat is zijn ervaring binnen de detachering en waarom zou je als Young ICT Professional voor de detachering kiezen? Mitchel geeft hier antwoord op.

Na de studie communicatiemanagement te hebben gevolgd aan de Hogeschool van Amsterdam besloot Mitchel het roer om te gooien: ICT, dat is zijn passie! Mitchel begon zijn ICT-carrière bij onepoint. Op de Managed Services afdeling van onepoint leerde hij de fijne kneepjes van het vak en werd zijn enthousiasme voor IT alleen maar groter. Afgelopen juni werd Mitchel voor de eerste keer gedetacheerd bij één van de toonaangevende opdrachtgevers van onepoint.

Detachering voor Young ICT Professionals
Als Young Professional doe je in een korte periode veel werkervaring op. Sommige Young Professionals hebben hun toekomstplan al uitgestippeld, maar voor anderen ligt de toekomst nog open. Voor beide standpunten is het de perfecte start om als Young ICT Professional werkzaam te zijn binnen verschillende organisaties, zegt Mitchel.

“De afwisseling tussen verschillende opdrachtgevers is fijn. Steeds een nieuwe omgeving waar ik mijn ei in kwijt kan. Aan de ene kant is het spannend om ergens als nieuwe medewerker aan de slag te gaan, maar op deze manier zie ik wel waar mijn toegevoegde waarde en passie ligt. Ik kom met veel verschillende technieken in aanraking. Veel meer dan wanneer je op één plek zit. Iedere opdrachtgever heeft een ander specialisme en hierdoor werk je met verschillende applicaties. Ik werk vaak met verschillende collega’s en hierdoor wordt je kennis enorm verreikt.”

Wat leer je naast technische kennis als Young ICT Professional?
“Naast technische kennis maak je als Young ICT Professional ook een persoonlijke groei door. Het snel kunnen schakelen maakt je flexibel; een hip woord dat tegenwoordig in iedere vacature naar voren komt. Flexibiliteit is een eigenschap waar iedere organisatie naar op zoek is. Naast een flexibele werkplek, moet je tegenwoordig snel kunnen schakelen en je kennis continu verbreden om op verschillende vlakken bij te kunnen springen. Je groeit enorm als persoon en ontwikkelt je op alle vlakken”.

Ook het uitbreiden van je netwerk is een groot pluspunt voor de Young ICT Professional binnen de detachering volgens Mitchel. “Vanwege de ruime werkervaring binnen verschillende organisaties bouw ik goede relaties op en word ik snel bekend met verschillende bedrijfsculturen. Je ziet grote verschillen in bedrijfsculturen en ook dat is fijn om in het begin van je carrière te ervaren. Je ervaart snel bij welke cultuur je als persoon past en dit helpt je om vervolgens je toekomstplannen inzichtelijker te kunnen maken.”

Hoe ziet je werkdag eruit?
“Ik ben verantwoordelijk voor een aantal klanten binnen het Managed Services team van mijn opdrachtgever. Hier doe ik met name het beheer voor. Dat kan op technische niveau, op service niveau, maar voor sommige klanten ook 1e lijns service. Soms ga ik naar de klant om een inventarisatie te maken van vraagstukken en kijken we naar de oplossingen. Onlangs ben ik in Amsterdam bij een klant geweest. Zij hadden een aantal vraagstukken waar ze tegenaan liepen en hiervoor heb ik oplossingen gezocht. Naar aanleiding hiervan zijn er een aantal verbeterplannen gestuurd en deze zijn inmiddels al doorgevoerd.”

“Het is ontzettend leuk en uitdagend werk en hier haal ik ook zeker voldoening uit. Wanneer je advies geeft aan een klant en dat dit advies wordt doorgevoerd geeft je zelfvertrouwen en enorm veel plezier in je werk”.

Welke kennis doe je op?
“Mijn collega’s bij deze opdrachtgever hebben uitgebreide kennis op het gebied van Citrix, Office 365 en Exchange. Bij iedere werkgever waar je wordt geplaatst is de kennis dus weer anders. In de korte periode dat ik hier werkzaam ben heb ik al grote stappen gemaakt wat betreft de specifieke kennis van Citrix, Office365 en Exchange. Het is enorm motiverend om bezig te zijn met verschillende technieken en daar meer over te leren. Ik leer momenteel veel nieuwe technieken en deze kennis neem ik weer mee terug naar onepoint, waardoor we onze kennis onderling weer kunnen uitwisselen.”

 

Raad je het andere Young ICT Professionals aan om te starten in de detachering?
“Zeker raad ik het aan om als Young ICT Professional te starten in de detachering. De specifieke kennis die binnen de markt gevraagd wordt pak je snel op en hier groei je in mee. Het is ontzettend leuk om zo veel kennis op te doen in korte tijd. Ik leer iedere dag en zie steeds een beter beeld bij mijn toekomstplannen. Ik zag soms tegen werkzaamheden op omdat ik daar in eerste instantie minder affiniteit mee leek te hebben. Echter blijk ik het vaak veel leuker te vinden dan ik dacht. Waar ik in de toekomst wil staan wordt dan ook iedere dag duidelijker. Voor mij was dit dé perfecte start van mijn carrière en ik kan niet wachten op alle avonturen die nog gaan komen.” Aldus Mitchel.

Wil jij ook als Young ICT Professional een vliegende start maken in je carrière? Bekijk onze vacature en neem contact op met onepoint.