Security Testing

In een wereld waarin uw data steeds vaker op verschillende plaatsen en overal opgevraagd kan worden, is het van groot belang dat deze data integer, vertrouwelijk en beschikbaar is. Onepoint maakt uw risico’s en kwetsbaarheden inzichtelijk, zowel in het geval u vertrouwt op kant-en-klare systemen en softwarepakketten als op uw eigen gebouwde oplossingen.

Voor het testen van de integriteit, vertrouwelijkheid en beschikbaarheid van uw data kunt u terecht bij onepoint, ongeacht welke techniek uw organisatie hanteert. De securityspecialisten van onepoint hebben ervaring met het testen van de informatiebeveiliging van databases, webapplicaties, infrastructuren, mobiele applicaties, IoT-devices en fysieke informatiedragers.

Onepoint maakt bij het uitvoeren van securitytesten gebruik van industriële standaarden. Om er voor te zorgen dat alle beveiligingsfacetten binnen uw systeem en/of omgeving worden gedekt, controleert onepoint op een 12-tal cybersecurity aspecten. Deze zijn geëxtraheerd uit de OWASP testing guide. Door middel van deze aanpak vormt de security test een toegevoegde waarde voor uw organisatie.

Door de complexiteit van een securitytest hecht onepoint veel waarde aan persoonlijke aandacht om uw zorgen zo veel mogelijk weg te nemen. In een persoonlijk intakegesprek bespreekt u de scope, de diepgang en details van de securitytest met een van onze securityspecialisten zodat verwachtingen gerealiseerd kunnen worden. De afspraken die hieruit voortkomen worden in een Rules of Engagement document samengevat, dat de leidraad vormt voor de uitvoering van de securitytest.

Tijdens de uitvoering van de securitytest is er te allen tijde een securityspecialist beschikbaar om uw vragen te beantwoorden. Wanneer hoge en/of kritische risicoprofielen worden ontdekt, wordt er direct contact met u opgenomen zodat u hiermee aan de slag kan. Het rapport en daarmee de resultaten van de securitytest worden desgewenst persoonlijk aan u toegelicht door middel van een presentatie of een gezamenlijke sessie.

“Security Testing maakt de robuustheid van uw informatiesystemen zichtbaar. Met de securitytesting dienstverlening van onepoint heeft u weer controle over de data en informatie van uw organisatie.” 

testen logo 2

Meer informatie?