Security Testing

In een wereld waarin data steeds vaker op verschillende plaatsen en overal opgevraagd kan worden, is het van groot belang dat deze data integer, vertrouwelijk en beschikbaar is. Onepoint maakt de risico’s en kwetsbaarheden inzichtelijk, zowel in het geval je vertrouwt op kant-en-klare systemen en softwarepakketten als op eigen gebouwde oplossingen.

Voor het testen van de integriteit, vertrouwelijkheid en beschikbaarheid van data kunt u terecht bij onepoint, ongeacht welke techniek de organisatie hanteert. De security specialisten van onepoint hebben ervaring met het testen van de informatiebeveiliging van databases, webapplicaties, infrastructuren, mobiele applicaties, IoT-devices en fysieke informatiedragers.

Onepoint maakt bij het uitvoeren van security testen gebruik van industriële standaarden. Om ervoor te zorgen dat alle beveiligingsfacetten binnen jouw systeem en/of omgeving worden gedekt, controleert onepoint op een 12-tal cybersecurity aspecten. Deze zijn geëxtraheerd uit de OWASP testing guide. Door middel van deze aanpak vormt de security test een toegevoegde waarde voor jouw organisatie.

Door de complexiteit van een security test hecht onepoint veel waarde aan persoonlijke aandacht om je zorgen zo veel mogelijk weg te nemen. In een persoonlijk intakegesprek bespreken we de scope, de diepgang en details van de security test met een van onze security specialisten zodat verwachtingen gerealiseerd kunnen worden. De afspraken die hieruit voortkomen worden in een Rules of Engagement document samengevat, dat de leidraad vormt voor de uitvoering van de security test.

Tijdens de uitvoering van de security test is er te allen tijde een security specialist beschikbaar om vragen te beantwoorden. Wanneer hoge en/of kritische risicoprofielen worden ontdekt, wordt er direct contact opgenomen zodat je hiermee aan de slag kan. Het rapport en daarmee de resultaten van de security test worden desgewenst persoonlijk toegelicht door middel van een presentatie of een gezamenlijke sessie.

“Security Testing maakt de robuustheid van jouw informatiesystemen zichtbaar. Met de security testing dienstverlening van onepoint heeft u weer controle over de data en informatie van de organisatie.” 

testen logo 2

Meer informatie?