Opleidingen informatie beveiliging

Onepoint biedt onder andere trainingen aan op het gebied van Cloud, Werkplek en Security, maar ook op andere gebieden onder overige opleidingen .Onepoint biedt een aantal trainingen aan voor haar klanten over het onderwerp van informatiebeveiliging. Met behulp van de trainingen wordt bewustwording gecreëerd binnen uw organisaties en/of kunnen medewerkers hands-on aan de slag met informatiebeveiliging tijdens de dagelijkse werkzaamheden.

Awareness training

Deze training is waardevol voor alle werknemers binnen uw organisatie om bewuster met informatie en informatiesystemen te werken. Op een interactieve wijze wordt de deelnemers context gegeven bij het thema informatiebeveiliging en de risico’s die vandaag de dag spelen. Met deze kennis zijn de deelnemers in staat om met andere ogen naar dagelijkse processen te kijken en incidenten eerder ontdekken.

Security Test training

Deze training is waardevol voor functionele testers binnen uw organisatie, alsmede voor medewerkers die zich bezighouden met informatiebeveiliging. De training geeft de deelnemers handvatten en een basis om security testen mee te nemen in de algehele testwerkzaamheden. De training leert de deelnemers hoe ze een security test aanpakken, hoe ze testcases kunnen maken en hoe/waarmee ze deze kunnen uitvoeren. Aan het eind van de training hebben de deelnemers een basis set aan skills om de meest voorkomende beveiligingsproblemen te identificeren.

Threat Model training

Wilt u binnen uw organisatie informatiebeveiliging meenemen vanaf het begin van het ontwikkelproces, dan kunt u uw architecten en designers trainingen op het gebied van threat modeling. In deze interactieve training wordt deelnemers geleerd hoe ze aan de hand van een design alle mogelijke beveiligingsrisico’s kunnen plotten en kunnen oordelen over de mitigaties hierop. Aan het eind van de training kunnen de deelnemers zelfstandig een threat model maken en de risico’s en mitgaties in kaart brengen en een oordeel vellen over de veiligheid van het gemaakte design/architectuurmodel.

Meer informatie?